Installatiedraad VD - Fasedraad - 100 meter (2.5 mm²)

21.99

Exlusief BTW.

Category

VD installatiedraad, bruin 2.5 mm² – Deze bruine VD draad is te gebruiken als fasedraad. Deze elektriciteitsdraad voert de stroom van en naar elektrische apparaten met een wisselspanning van 230 volt. Het maximale vermogen voor dit elektra draad is 3600 watt.

Wat is VD draad?

VD staat voor vinyl draad. Dit betekent dat het omhulsel van dit snoer van vinyl is. Met VD draad wordt altijd installatiedraad oftewel elektriciteitsdraad bedoeld. VD draad kan door leidingen en buizen worden getrokken en zo apparaten en installaties van stroom voorzien.

Welke kleur installatiedraad heb ik nodig?

Er zijn over het algemeen vier kleuren aansluitdraad voor elektrische installatie: bruin, zwart, blauw en geel/groen. Alle kleuren hebben een andere functie. Bruin is altijd de fasedraad, dit is de belangrijkste draad die de stroom (230 V) vervoert. De blauwe draad is de nuldraad, deze voert de stroom weer terug. Met zwart installatiedraad kun je schakelapparatuur aansluiten, dit wordt dan ook wel schakeldraad genoemd. De geel/groene draad is aarddraad, hiermee voorkom je schade aan het elektriciteitsnetwerk bij kortsluiting. Bij een driefaseninstallatie worden bruine, zwarte en grijze draden gebruikt.

Eigenschappen:

  • Bruin fasedraad
  • Diameter ader: 2.5 mm²
  • Lengte: 100 meter

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Installatiedraad VD – Fasedraad – 100 meter (2.5 mm²)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.